1. Matematică aplicată în tehnica de calcul - Informatică
Acest cerc a luat fiinţă în decembrie 1987 şi a fost primul loc de întâlnire al copiilor din Ploieşti şi zonele învecinate, cu un calculator electronic HC–85. Acum laboratorul de informatică are în dotare o reţea de 15 calculatoare desktop mini-ITX ACER cu Intel®Core™i5 si 8GB RAM, cu mediul de operare Windows 10 Professional și suită de aplicații Microsoft Office 2013, an de fabricaţie 2015, obţinute printr-un proiect comun al Palatului Copiilor Ploiești cu Fundația Timken prin Avantech Interactive Systems şi 4 calculatoare All In One ACER, an de fabricaţe 2013 cu mediul de operare Windows 8.1, obținute cu fonduri proprii, cu suport tehnic al Avantech Interactive Systems

Copiii învaţă sisteme de operare, limbaje de programare şi au acces permanent la Internet. Acest lucru le-a oferit posibilitatea de a participa la proiecte lansate de Uniunea Europeana EUROPE@SCHOOL şi de a realiza lucrări împreuna cu copii din Europa. Copiii ce ating un anumit nivel de performanţă participă la concursuri de informatică şi obţin numeroase premii.

 

2. Gimnastică ritmică
La acest cerc, copiii îşi formează deprinderi de lucru cu aparatură de gimnastică, îşi dezvoltă dragostea pentru sport şi mişcare, îmbină gimnastica ritmică cu gimnastica aerobică şi sunt capabili să realizeze spectacole de o înaltă ţinută artistică şi sportivă.  

Acest cerc oferă copiilor posibilitatea de a învăţa mişcări specifice gimnasticii ritmice, exerciţii cu coarda, cu panglica, exerciţii acrobatice. Cei care iubesc stilurile noi de dans (break, tehno, R&B, aerobic) se familiarizează cu aceste genuri. Copiii capătă îndemânare, o ţinută armonioasă cât şi calităţi motrice. Copiii participă şi obţin numeroase premii la concursuri regionale, naţionale şi internaţionale.  
         
3. Balet
Dragostea pentru balet, pentru un corp frumos, pentru o ţinută artistică şi graţie se formează şi se dezvoltă la acest cerc frecventat de un număr mare de copii începând de la vârsta de 4 ani. Copiii cercului sunt prezenţi la multe spectacole, la concursuri şi festivaluri în ţară dar şi în ţări din Europa: Austria, Serbia, Italia, Franţa, Germania, Bulgaria.
Doamna profesor coordonează Conscursul Regional de Dans Clasic şi Contemporan “Lebăda de cristal” (s-au desfăşurat două ediţii) şi Festivalul Internaţional de Artă Coregrafică “Eurodans” (s-au desfăşurat şapte ediţii), festivaluri la care au participat 450 de copii din România şi din Grecia, Italia, Bulgaria, Ukraina şi Republica Moldova.

 

4. Dans modern
Cercul oferă copiilor posibilitatea să înveţe elementele de bază ale dansului modern, să-şi formeze o frumoasă ţinută a corpului şi artistică, să iubească muzica şi dansul. Copiii performanţi participă la numeroase concursuri şi festivaluri fiind răsplătiţi cu premii şi trofee. Au fost prezenţi pe scene internaţionale la Sanremo (Italia), Belgrad (Serbia), Novisad (Serbia), Russe (Bulgaria), Barcelona (Spania). Domnul profesor coordonează organzarea Festivalului Internaţional de Artă Coregrafică “Eurodans” (s-au desfăşurat şapte ediţii), festival la care au participat 450 de copii din România şi din Grecia, Italia, Bulgaria, Ukraina şi Republica Moldova.


5. Cenaclu literar-creaţie literară
Acest cerc este frecventat de copii cu talent literar care se remarcă în activitatea de creaţie. Ei participa la multe concursuri naţionale: "Tinere condeie", "Pana de Aur", "Autori copiii", “Reviste literare” şi câştigă valoroase premii literare. Mulţi dintre ei au publicat propriile creaţii literare în volume versuri şi proză. Copiii coordonaţi de doamna profesor realizează anual  revista literară a palatului copiilor, revista "LICEENII" care obţine în fiecare an “Diploma de Merit” la Concursul Naţional “Reviste şcolare”.

Doamna profesor coordonează proiectul naţional “Punţi culturale între civilizaţii şi arte” în cadrul căruia se desfăşoară Concursul Naţional de recenzii literare “Bujor Nedelcovici” şi “Dimineaţa unui miracol”.

 

6. Cultură şi civilizaţe engleză 
Cercul “Cultură şi civilizaţie engleză” oferă copiilor posibilitatea de a învăţa prin metode clasice, dar şi moderne, vocabularul limbii engleze, de a cunoaşte elemente şi istoria altor culturi, cultura engleză şi americană. Copiii se familiarizează cu obiceiurile şi tradiţiile poporului englez şi american: Christmas, Easter, Halloween, Thanksgiving Day, Valentine's Day.

Doamna profesor coordonează în cadrul proiectului naţional “Punţi culturale între civilizaţii şi arte” secţiunea “Tradiţii şi valori străine”. Copiii participă şi obţin premii la concursuri naţionale şi internaţionale: “Rudolph”, “S.O.S. Natura”, “Dimineaţa unui miracol”.

 

7. Cultură şi civilizaţe franceză
"Franţa este în sine un adevărat personaj" spunea marele istoric Jules Michelet. Această afirmaţie poetică a unui om de ştiinţă subliniază diversitatea şi complexitatea limbii franceze, frumusețea tradițiilor, culturii și modului de viață al acestora. Obiectivul general al cercului vizează formarea competențelor - cunoștințe și deprinderi - de exprimare spontană, fluentă în limba franceză, a abilităților de comunicare și implicit lărgirea orizontului cultural al acestora prin asimilarea diverselor elemente de cultură și civilizație franceză. In cadrul cercului se desfășoară următoarele activități: învățarea limbii franceze în strânsă legătură cu cultura și civilizația franceză, cântece, jocuri, conversație, teatru, adecvate fiecărei categorii de vârstă.

 

8. 9. 10.   Muzică vocal – instrumentală ( 3 cercuri)
Copiii acestor cercuri intră în tainele muzicii învăţând teorie muzicală, studiază solfegii, învaţă să cânte la chitara, învaţă să interpreteze muzică folk foarte îndrăgită de adolescenţi. Se formează grupuri vocale pe nivele de vârstă iar copiii interpretează melodii tradiţionale româneşti dar şi din muzica altor popoare. Copiii talentaţi şi performanţi participă la concursuri şi festivaluri iar munca lor este răsplătită cu multe premii.
 
11.  Etnografie / folclor 

Acest cerc a funcţionat cu denumirea de „Dans popular”. Redenumirea cercului va aduce un plus de valoare activităţii viitoare prin promovarea tradiţiilor din judeţul Prahova dar şi din celelalte regiuni şi zone folclorice din România.

Ansamblul de dansuri „Rapsodia Prahovei” are o bogată activitate naţională şi internaţională prin participarea la festivaluri din Franţa, Germania, Danemarca, Serbia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Ungaria. Copiii sunt dornici la a cunoaşte tradiţiile naţionale şi de a le transmite mai departe din generaţie în generaţie.
 
12.  Muzică populară 
Cercul „Canto clasic si popular” a avut anul scoalr 2013-2014 un numar de 360 de copii care au studiat muzica tradiţională românească, folclorul românesc pentru a-l transmite mai departe altor generaţii. Copiii au un repertoriu foarte bogat atât din zona Prahova cât şi din celelalte zone folclorice ale României. Copiii coordonaţi de doamna profesor sunt prezenţi pe scenă la spectacole, la concursuri şi festivaluri, la emisiuni TV.

Doamna profesor coordonează organizarea Concursului Naţional de Muzică populară „Trandafir de pe răzoare” în cadrul proiectului naţional „Punţi culturale între civilizaţii şi arte”.

 

13.  Teatru – teatru de revistă 
Cercul de teatru oferă "micilor artişti" posibilitatea de a intra in tainele artei teatrale. Spectacolele sunt o adevărata revelaţie. Se lucrează cu copiii piese de teatru din repertoriu românesc dar şi din dramaturgia internaţională. Cercul este specializat pe domeniul: teatru de revistă-estradă, îmbinându-se teatrul cu dansul şi muzica. Este un teatru mai complex cu participarea copiilor de la cercurile de muzică şi dans. Acest lucru a permis ca Palatul Copiilor, Municipiul Ploieşti să iniţieze în anul 1995 şi să organizeze în fiecare an,  Festivalul Naţional al Teatrelor de Revistă pentru copii „Toată lumea râde, cântă şi dansează!”, festival unic de acest gen, pentru copii, în Romania, desfăşurându-se până acum, 19 ediţii dintre care la 16 ediţii, Palatul Copiilor, Municipiul Ploieşti a obţinut trofeul şi „Marele Premiu”.

 

14.  Aeromodele-rachetomodele 
Acest cerc îi poartă pe copii în lumea "zborului", în lumea visului de aviator. Ei realizează machete de avioane, planoare, lansează rachete şi avioane la scară redusă.

Copiii cercului participă săptămânal la competiţii judeţene, naţionale şi internaţionale având un palmares bogat de premii şi trofee.

 

15.  Muzică uşoară 
Este o încântare pentru toţi copiii să cânte melodii de muzica uşoară, să apară pe o scenă de spectacol în frumoase ţinute, cântând melodii frumoase adaptate vârstei lor. În ultimii ani tot mai mulţi copii îndrăgesc muzica uşoară, muzica pop.

Copiii solişti sunt prezenţi la spectacole şi festivaluri: „Mamaia copiilor”, „Delfinul de aur”, „Mica stea”, „Steluţele iernii”, „Superstar-VPTV”, „Next star” şi obţin numeroase premii şi trofee.

 

16. 17.  Şah 
Şahul - „sportul minţii” are foarte mulţi adepţi, cercul adună foarte mulţi copii dornici de a învăţa tehnici de joc. Este un cerc în care fair-playul este prezent pe tot parcursul învăţării, la competiţii naţionale şi internaţionale. Copiii cu performanţe deosebite au reprezentat România la campionate internaţionale din Italia, Grecia, Serbia, Slovenia, Ungaria, Vietnam. 

 

18. Pictură
Copiii acestui cerc imbină frumosul cu utilul, învaţă lucruri interesante din istoria artei. Aici deprind tehnici de grafică, pictură, combinarea culorilor. Cercul e frecventat de copii de la vârsta de preşcolar până vîrsta de liceu. Cei mari lucrează la proiecte pentru design vestimentar.

Copiii, prin lucrările realizate la cerc, participă la multe concursuri şi expoziţii în ţară şi în afara României în ţări ca Slovenia, Turcia, Japonia, Emiratele Arabe unde au obţinut numeroase premii şi menţiuni.

 

© 2014 palatulcopiilorploiesti.ro